Ökad försäljning av träningskläder

Den som tränar mycket behöver en stor variation av träningskläder som är funktionella och bra att röra sig i. Allt fler börjar inse vikten av bra träningskläder och försäljningen har ökat mycket den senaste tiden.

Branschen för träningskläder är en bransch i fullt blomster, skriver Helsingborgs dagblad. Vi har aldrig förr lagt så mycket tid och pengar på träning och allt runtomkring det, som vi gör nu. En expert inom branschen bekräftar att vi svenskar har lagt enormt mycket på träningskläder de senaste åren och på sju år har omsättningen ökat från 17 miljarder till 24 miljarder kronor. Förutom att sportkedjorna har sålt mer, har även många startat upp egna sportklädesmärken och de stora klädkedjorna har också satsat på sina egna träningskollektioner.

Olika kläder för olika sporter

Något som gör att det säljs så mycket träningskläder, förutom att vi tränar allt mer, är att vi tränar större delar av året. Med tanke på att vi både tränar på sommar och vinter, krävs kläder som klarar väderförhållandena. Det är även så att vi varierar vår träning allt mer och behöver kläder som passar både för springpasset och för yogapasset. Många tränar även kampsport och annan väldigt rörlig sport och behöver därför plagg som militärbyxor och funktionsbyxor. Sedan lägger allt fler även vikt på att ha snygga träningskläder av rätt märke och gärna kläder som är gjorda av någon kändis eller liknande. Läs mer.

Få träningskläderna rena

Men även om många bryr sig väldigt mycket om hur träningskläderna ser ut och vill lägga en träningsklädermassa pengar på att köpa nya kläder, är det viktiga att försöka hålla dem rena och fria från bakterier. Träningskläderna är trots allt de plagg vi har i garderoben som får utstå mest och det gäller att man har koll på hur de blir rena. I Sydsvenskan tipsar man om att alltid tvätta träningskläderna i 60 grader, att vädra dem om man inte kan tvätta dem direkt och att använda utspädd ättika för att få bort svett från kläderna.